Aanlegtest en Fokgeschiktheidskeuring

Op zaterdag 5 oktober 2019 zal een aanlegtest en fokgeschikheidskeuring gehouden worden.
De inschrijving staat open voor alle honden die mogelijk voor de fokkerij zullen worden ingezet. Maar ook als u, zonder specifieke fokplannen, gewoon eens wilt kijken wat er in uw heidewachtel zit wat betreft jachtaanleg en exterieur bent u van harte welkom! Wellicht blijkt uw hond onvermoede talenten te hebben die het de moeite waard maken toch de verdere keuringsprocedure tot fokteef of dekreu te gaan volgen.
Nadrukkelijk nodigen we ook de eigenaren van honden die tijdens vorige aanlegtesten niet voor alle onderdelen geslaagd zijn uit om nogmaals aan de aanlegtest deel te nemen. Een aanlegtest is altijd en ook een momentopname en bovendien kan uw jonge heidewachtel zich in de loop der tijd wat betreft jachteigenschappen verder ontwikkeld hebben. Het is dus altijd de moeite waard het nog eens te proberen! Voor het behoud van de genetische variatie in ons ras is de inzet van voldoende verschillende gezonde en kwalitatief goede fokdieren belangrijk. In het belang van het ras zien we dan ook graag zoveel mogelijk “jong talent” komen om de keuringsprocedure tot fokdier te gaan volgen. Tijdens de aanlegtest en fokgeschikheidskeuring worden de volgende onderdelen beoordeeld:

– Voorstaan op levend wild
– Gebruik van de neus
– Apporteerwil
– Waterwil
– Werkwil (will to please)
– Dresseerbaarheid
– Schotvastheid

Inschrijven kan uiterlijk tot en met 20 september via de website, daarna is het inschrijfformulier van de website af en is inschrijven niet meer mogelijk! Loopse teven mogen deelnemen aan de aanlegtest en fokgeschiktheidskeuring; meldt het voorafgaand aan de proeven wel als uw teef loops is zodat we daar bij de indeling rekening mee kunnen houden. Voor de aanlegtest en fokgeschiktheidskeuring (of een gedeelte hiervan) 20 Euro per ingeschreven hond, en voor de exterieurkeuring 20 Euro per ingeschreven hond. Het totaalbedrag kunt u overmaken naar IBAN: NL07 RABO 0148 4845 22 t.n.v. Heidewachtelvereniging-fokkerijzaken te Ermelo, graag met vermelding van het aantal ingeschreven honden aan de aanlegtest en de fokgeschikheidskeuring. Deelnemers ontvangen ongeveer een week tevoren per e-mail een bevestiging van de inschrijving, met nadere bijzonderheden en het tijdstip waarop de keuringen zullen beginnen. Deze aanlegtest en fokgeschiktheidskeuring zal plaatsvinden in Lochem:

Erve De Waltakke
Bolkbeeksweg 7
7241PH Lochem

De Waltakke heeft een restauratieve voorziening waar deelnemers op eigen kosten consumpties, broodjes en snacks kunnen kopen.

Evenement delen

Details

 • Datum: 5 oktober 2019
 • Tijd: 09:30 - 16:00
 • Categorieën: Fokkerijzaken

Locatie

 • De Waltakke
  Bolksbeekweg
  Lochem, Gelderland
  7241 PH
  Nederland
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this