Kampioenschapsclubmatch 2020

Op zondag 14 juni 2020 wordt in Hoenderloo de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch georganiseerd. Keurmeester die dag zal Gerard Mensink zijn. De deelnemende heidewachtels worden tijdens deze Kampioenschapsclubmatch beoordeeld op uiterlijke schoonheid. Vanzelfsprekend gaat het er niet alleen om welke hond de mooiste is als hij/zij zich stilstaand aan de keurmeester toont. Een belangrijk onderdeel van de keuring is daarom het beoordelen van het bewegingsapparaat. Het gaat tenslotte om jachthonden die mee moeten het veld in. En een hond die zich in de ring op een clubmatch of show goed beweegt zal dat in het veld ook doen! Verder wordt een beoordeling gegeven van het karakter van de honden. Tijdens de Kampioenschapsclubmatch wordt in twee ringen gekeurd. In de ene ring worden de teven gekeurd, in de andere de reuen. Er wordt in diverse klassen gekeurd, de indeling is onder andere naar leeftijd, maar er is ook een fokkersklasse en een werkhondenklasse. Tussen de middag wordt er voor de kinderen een juniorhandling georganiseerd. Nadat de keuringen achter de rug zijn, is bekend wat de beste reu is en de beste teef. Het hoogtepunt van de dag is wanneer deze twee honden het tegen elkaar opnemen. De beste van de twee is dan de Clubmatchkampioen.

Evenement delen

• Datum: 14 juni 2020