Formulieren fokkerijzaken

Ten behoeve van de fokkerij worden door de vereniging verschillende online-formulieren gebruikt.
Klik op het formulier van uw keuze, vul het in en verzend het.

Op dit moment worden de volgende formulieren gebruikt:
Toelichting op aanvraagformulier LTV

Zoals besproken tijdens het fokkersoverleg is bij een aantal werkhondenrassen, en ook bij de heidewachtel in een van de landen binnen de KlM-I, de lumbosacrale overgangswervel (LTV) een aandachtspunt vanwege de mogelijke invloed op de functionaliteit van de hond.
Wat is LTV?
In het overgangsgebied van de lendenwervels naar het kruisbeen kunnen wervelafwijkingen voorkomen. Deze kunnen variëren van heel licht tot ernstig.
De beoordeling wordt weergeven in vier types. Type 0, 1, 2 en 3 zijn te beoordelen op een HD-foto waarop de laatste lendenwervel en het kruisbeen duidelijk zijn afgebeeld.
Type 4 is alleen te beoordelen op een foto van een groot gedeelte of de gehele wervelkolom.
Om een globaal beeld te kunnen krijgen van de stand van zaken bij heidewachtels in Nederland is besloten eigenaren van heidewachtels, die beschikken over een digitale HD foto van hun hond, te vragen op vrijwillige basis hun hond te laten beoordelen op LTV type 0-3.

Met dierenarts J.Kooken, specialist in Nederland op het gebied van LTV, zijn afspraken gemaakt over de procedure en de kosten van het onderzoek.
De beoordeling van een reeds gemaakte digitale HD-foto kost slechts € 16,00 incl. BTW, mits de foto en de benodigde gegevens volgens de afgesproken procedure worden aangeleverd.
Indien u uw heidewachtel wilt laten beoordelen op LTV aan de hand van de meegestuurde foto kunt u dit aanvragen door het formulier aanvraag LTV beoordeling heidewachtel in te vullen
en te verzenden.
Na de beoordeling ontvangt u de uitslag per e-mail rechtstreeks van de dierenarts.De uitslag wordt onderverdeeld in vier types:

LTV type 0:             normaal, met ononderbroken sacrale kam
LTV type 1:             normaal, met onderbroken sacrale kam bij S1-S2
LTV type 2:            abnormaal, symmetrische afwijkingen
LTV type 3:           abnormaal, asymmetrische afwijkingen
Bij type 4 is er sprake van een afwijkend aantal wervels, dit is echter niet te boordelen op een HD-foto, bij deze eerste globale inventarisatie wordt type 4 daarom niet beoordeeld.

Bij vragen over dit onderzoek, of over de betekenis van de uitslag van uw hond, kunt u een e-mail met uw vragen sturen naar de secretaris van de vereniging. Daarvoor klikt u hier

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this