Lumbosacrale overgangswervel (LTV)

Zoals besproken tijdens het fokkersoverleg is bij een aantal werkhondenrassen, en ook bij de heidewachtel in een van de landen binnen de KlM-I, de lumbosacrale overgangswervel (LTV) een aandachtspunt vanwege de mogelijke invloed op de functionaliteit van de hond.
Om een globaal beeld te kunnen krijgen van de stand van zaken bij heidewachtels in Nederland is besloten eigenaren van heidewachtels, die beschikken over een digitale HD foto van hun hond, te vragen op vrijwillige basis hun hond te laten beoordelen op LTV type 0-3.
Met dierenarts J.Kooken, specialist in Nederland op het gebied van LTV, zijn afspraken gemaakt over de procedure en de kosten van het onderzoek.
De beoordeling van een reeds gemaakte digitale HD-foto kost slechts € 16,00 incl. BTW, mits de foto en de benodigde gegevens volgens de afgesproken procedure worden aangeleverd.
Indien u uw heidewachtel wilt laten beoordelen op LTV aan de hand van de meegestuurde foto kunt u dit aanvragen door het formulier aanvraag LTV beoordeling heidewachtel in te vullen en te verzenden. Het formulier vindt u hier.

Deel dit bericht:
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this