Kampioenschapsclubmatch

Jaarlijks organiseert de vereniging een kampioenschapsclubmatch. Deze is meestal in mei, soms in juni in Hoenderloo, in de manege Fjordhest-Gard. Een kampioenschapsclubmatch is een exterieurkeuring. Dat wil zeggen dat de deelnemende honden worden beoordeeld op de uiterlijke schoonheid van de stilstaande hond, maar ook het bewegingsapparaat van de honden wordt bekeken.
Het gaat tenslotte om jachthonden die moeten mee het veld in. En een hond die zich in de ring op een clubmatch of een show goed beweegt zal dat in het veld ook doen! Verder wordt een beoordeling gegeven over het karakter van de honden.
Tijdens de kampioenschapsclubmatch wordt over het algemeen in twee ringen gekeurd door een voor het ras bevoegde keurmeester.  Er is een ring om de teven te keuren en één voor de reuen.
De klassen waarin de honden worden gekeurd zijn ingedeeld naar leeftijd, variërend van de babyklasse tot de veteranenklasse. Verder zijn er nog een tweetal klassen voor de “specialisten” te weten een fokkersklasse en een werkhondenklasse.
Nadat deze keuringen achter de rug zijn wordt in elke ring de beste hond van de dag gekozen door de keurmeester. Er zijn dan dus een beste teef en een beste reu.
Het hoogtepunt van de dag is wanneer deze twee honden het tegen elkaar opnemen en de beide keurmeesters gezamenlijk de beste hond van de dag kiezen. Dat is dan de clubmatchkampioen van het betreffende jaar!

U kunt niet meer inschrijven voor de kampioenschapsclubmatch op zondag 9 juni a.s.

Evenement delen

Details

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this