Nestevaluatie

De vereniging organiseert één keer per jaar een nestevaluatie. Voor deelname aan dit evenement worden alle heidewachtels uitgenodigd die in het betreffende jaar tussen de 12 en 24 maanden oud zijn en die zijn gefokt volgens het verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers. De fokker van het nest moet in het jaar waarin de betreffende nestevaluatie plaatsvindt, lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers. De beide ouderdieren van het nest worden ook uitgenodigd om te verschijnen op de nestevaluatie.
Een heidewachtel die op de dag van een nestevaluatie aan bovenstaande leeftijdseis voldoet en waarvan de fokker geen lid is van de vereniging, kan ingeschreven worden voor deelname aan de nestevaluatie. De eigenaar moet lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers en dient zelf voor de inschrijving te zorgen door opgave bij het bestuurslid dat de nestevaluatie verzorgt.
Een eigenaar van een in deze periode in Nederland geïmporteerde heidewachtel kan zich aanmelden voor een individuele keuring van zijn heidewachtel. Deze eigenaar moet lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers en dient zelf voor de inschrijving te zorgen door opgave bij het bestuurslid dat de nestevaluatie verzorgt.
Het doel van de nestevaluatie is een overzicht te krijgen over de fokresultaten die uit bepaalde combinaties zijn geboren, zodat een fokker een advies kan worden gegeven of een combinatie nogmaals kan worden gedaan of misschien beter niet. Er wordt gekeurd door een aantal in ons ras gespecialiseerde keurmeesters. Er wordt door de keurmeesters gekeken naar uiterlijke kenmerken én het gedrag van zowel iedere hond apart als het hele nest. De dag heeft niet het karakter van een show, er worden dus geen kwalificaties verleend. Tevens biedt deze dag aan de eigenaren de mogelijkheid kennis te maken met onze vereniging.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this