Verenigingsprijzen

Inleiding

Wie in aanmerking denkt te komen voor de Ton Cozijnsentrofee, de Cor Bottenheftwisseltrofee of de Jan van der Valkwisseltrofee stuurt voor 1 februari van het kalenderjaar een mail naar het  bestuur.

De vereniging kent de volgende prijzen:

Ed Schwarztrofee

Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de hond die tijdens de door onze vereniging georganiseerde SJP het beste resultaat heeft behaald én die jonger is dan 24 maanden op de dag van de SJP.

Ton Cozijnsentrofee

Voor deze trofee, die voor het eerst in 2007 werd uitgereikt, gelden de resultaten die in het voorgaande jaar zijn behaald.
De winnaar van de Ton Cozijnsentrofee is een heidewachtel die op drie onderdelen resultaten heeft behaald. Per onderdeel telt het beste resultaat. Deze onderdelen zijn:

 • Exterieur
 • Werk voor het schot
 • Werk na het schot

Het reglement van de Ton Cozijnsentrofee kunt u downloaden door hier te klikken.

Cor Bottenheftwisseltrofee

De Cor Bottenheftwisseltrofee is een wisseltrofee voor leden van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers. De prijs is ter stimulering van fokkers en pupeigenaren om met hun jonge honden zoveel mogelijk deel te nemen aan de door de rasvereniging georganiseerde evenementen.
Deelname wordt al beloond, goede resultaten worden natuurlijk extra beloond. De Cor Bottenheftwisseltrofee kan met uitslagen onderbouwd aangevraagd worden door de fokker van een nest dat twee jaar tevoren is gefokt conform het verenigingsfokreglement. Aanvragen vòòr 1 februari bij het bestuur.
De jonge honden hebben dus twee jaar de tijd om zoveel mogelijk punten te behalen. Meerdere keren deelnemen aan eenzelfde soort evenement mag, de resultaten daarvan worden bij elkaar opgeteld.
Het totaal behaalde aantal punten door alle pups van een nest wordt gedeeld door het totaal aantal pups van dat nest waarvoor een stamboom is uitgereikt. Hieruit volgt dan een nestscore.
De winnaar van de Cor Bottenheftwisseltrofee is de eigenaar van de pup met de hoogste totaalscore uit van het nest met de hoogste nestscore. De fokker en de eigenaren van alle pups uit het nest ontvangen een attentie.

Puntentelling Cor Bottenheftwisseltrofee

 • Nestevaluatie NVHL
  - 2 punten voor deelname
 • Aanlegtest en Fokgeschiktheidskeuring NVHL
  – 1 punt voor deelname waarbij beide nog niet voldoende
  - 3 punten voor alle onderdelen Aanlegtest voldoende
  - 3 punten voor Exterieurkeuring voldoende
 • Kampioenschapsclubmatch NVHL
  - 1 punt voor deelname waarbij uitslag anders is dan Belovend, Veelbelovend, Zeer Goed of Uitmuntend
  - 2 punten voor Belovend
  - 3 punten voor Veelbelovend
  - 2 punten voor Zeer Goed
  - 3 punten voor Uitmuntend
  - 5 punten voor res. CAC
  - 10 punten voor CAC
 • Jachthondenproef NVHL
  - 1 punt voor deelname
  - 5 punten voor C-diploma
  - 10 punten voor B-diploma
 • Veldwedstrijden NVHL
  - 1 punt voor deelname
  - 5 punten voor EV
  - 7 punten voor G
  - 10 punten voor ZG
  - 15 punten voor U

Jan van der Valkwisseltrofee

De Jan van der Valkwisseltrofee Is een wisseltrofee voor de beste heidewachtel van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers in de jeugdklasse van ORWEJA voor- en najaars-veldwedstrijden. Deelname wordt al beloond, goede resultaten worden natuurlijk extra beloond.
De Jan van der Valkwisseltrofee kan ieder jaar vòòr 1 februari met uitslagen onderbouwd bij het bestuur aangevraagd worden.

22Puntentelling

Orweja voorjaars- en najaarsveldwedstrijden in de jeugdklasse

 • 1 punt voor deelname
 • 3 punten voor Eervolle vermelding
 • 5 punten voor Goed
 • 10 punten voor Zeer Goed
 • 15 punten voor Uitmuntend

Om voor de trofee in aanmerking te komen dient minimaal één keer een kwalificatie vanaf 'goed' behaald te worden. De resultaten van alle veldwedstrijden waaraan deelgenomen is worden bij elkaar opgeteld tot één totaalscore.
De winnaar van de Jan van der Valkwisseltrofee is de eigenaar van de jeugdhond met de hoogste totaalscore, behaald bij veldwedstrijden in de jeugdklasse in het voorgaande jaar.

Wout Arxhoekwisseltrofee

De Wout Arxhoekwisseltrofee is voor de beste jeugdhond van de kampioenschapsclubmatch.

Harrie Verhoevenwisseltrofee

De Harrie Verhoevenwisseltrofee wordt uitgereikt aan de winnaar van de veldwedstrijd die onze vereniging jaarlijks in Hilvarenbeek organiseert.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this