Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers

Welkom op de website van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers. U vindt hier informatie over het allround jachthondenras heidewachtel. U kunt er lezen over de ontstaansgeschiedenis, rastypische eigenschappen, karakter, bouw, gezondheid van deze middelgrote jachthond waarvan de oorsprong ligt in het Münsterland in Duitsland.
Verder is er informatie over de vereniging, fokken, internationale samenwerking, verenigingsevenementen, jachthondenproeven en wedstrijden.
De vereniging is opgericht op 18 mei 1947 en statutair gevestigd te Amsterdam. In 2000 is de vereniging toegetreden als lid van de Raad van Beheer te Amsterdam. Als doel heeft de vereniging het in stand houden en verbeteren van het ras heidewachtel en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de tot het ras behorende honden in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken in het ras in het bijzonder.

aanlegtest 2007 013

Op zaterdag 30 april a.s. wordt weer een aanlegtest en fokgeschiktheidskeuring (A&F) georganiseerd. U kunt nu inschrijven.
Inschrijven kan tot uiterlijk 18 april a.s.. Schrijf zo gauw als mogelijk in, want de inschrijving kan eerder worden gesloten als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt wat op één dag kan worden afgehandeld. In dat geval zal er een mededeling op de website en Facebook volgen. Voor het inschrijven gebruikt u het online inschrijfformulier.
U vindt het formulier door hier te klikken.

clubmatch2019

De kampioenschapsclubmatch (KCM) wordt gehouden op 26 juni. Heidewachtels met een stamboom kunnen deelnemen aan de KCM. De keuringen starten om 10.00 uur. De winnaar is omstreeks 16.00 uur bekend. Keurmeester is mw G. Halff- van Boven. Als er voldoende inschrijvingen zijn zal een tweede keurmeester aangesteld worden. Dan zal bepaald worden wie de reuen en wie de teven gaat keuren. Omdat alle honden aan de lijn worden gehouden is het toegestaan loopse teven mee te nemen.In de middagpauze is er voor de jongsten de mogelijkheid om te laten zien hoe goed dat zij een hond kunnen voorbrengen tijdens de juniorhandling (gratis). Deelnemers ouder dan vier jaar moeten dan een aantal opdrachten uitvoeren en de hond laten keuren. Uiteraard is er voor elke deelnemer een presentje en voor de winnaar of winnares een leuke prijs. (Inschrijven op de dag van de show)
Het inschrijfformulier wordt geopend door hier te klikken.
U kunt inschrijven tot en met 22 mei a.s.
Algemene informatie over dit evenement treft u hier aan.

Ons laatste nieuws

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this